Înscriere Consiliul Național pentru Tineret CNPT

2020:09:11 11:05

Au început înscrierile pentru Consiliul Național pentru Tineret (CNPT)!

10 Comisii de Specialitate #fresh pentru a acoperi toate nevoile tinerilor!

Peste 50 de locuri disponibile pentru organizațiile cu experiență și relevanță din toată țara!

Înscrierea se poate face în doar câțiva pași prin completarea formularului disponibil AICI

Data limită pentru înscrieri este 20 septembrie 2020, ora 23:59 – ora României.

Consiliul Național pentru Tineret (CNPT) reprezintă un mecanism de consultare pe care Ministerul Tineretului și Sportului îl utilizează în elaborarea şi monitorizarea aplicării politicilor publice de tineret la nivel național, care are la bază principiul dialogului structurat. Acesta își desfășoară activitatea în baza Ordinului de Ministru nr. 971 din 20.08.2020 cu anexele sale şi în conformitate cu reglementările legislației naționale şi europene în vigoare.

Principala competență a CNPT este dezvoltarea de planuri și redactarea de rezoluții și recomandări privind aspecte ce țin de domeniul tineretului. Documentele rezultate din activitatea Consiliului reprezintă documente suport pentru redactarea politicilor publice de la nivelul Ministerului Tineretului și Sportului.

Consiliul Național pentru Tineret (CNPT) are un număr limitat de membri, pentru a facilita procesul de dialog al Ministerului Tineretului și Sportului cu propria sa structură consultativă. De aceea, structurile aplicante concurează pentru o poziție în CNPT. Plenul este format din 10 Comisii de Specialitate si are în componență maxim 50 de organizații membre, excepție fiind fundațiile județene pentru tineret, Fundația pentru Tineret a Municipiului București si federațiile pentru tineret județene.

Pentru orice întrebări suplimentare ne poți contacta la adresa cabinet.tineret@mts.ro sau prin mesaj direct pe pagina de Facebook a CNPT.

Pentru mai multe informații, accesați Regulamentul de Organizare și Funcționare CNPT aici.

Modelul de declarație pe proprie răspundere este disponibil aici.

Hai în CNPT, un mecanism de consultare modern, incluziv, accesibil organizațiilor de la firul ierbii și tinerilor implicați în mod direct, un consiliu care stă la baza conceperii politicilor publice într-o manieră participativă!

< Inapoi