BOBI SIMION OBȚINE PRIMA MEDALIE PENTRU ROMÂNIA DIN ISTORIA CAMPIONATELOR EUROPENE DE TENIS DE MASĂ PENTRU PERSOANE CU DIZABILITĂȚI

2017:10:03 15:54

BOBI SIMION OBȚINE PRIMA MEDALIE PENTRU ROMÂNIA DIN ISTORIA CAMPIONATELOR EUROPENE DE TENIS DE MASĂ PENTRU PERSOANE CU DIZABILITĂȚI

Bobi Simion, sportiv paralimpic, cucerește medalia de bronz la Campionatele Europene de Tenis de Masă pentru persoane cu dizabilități, fiind și prima medalie pentru România din istoria acestor campionate.

În perioada 28 – 30 septembrie 2017, sportivii paralimpici Simion Bobi și Dacian Makszin, însoțiți de antrenorul lor, Dan Năsui, au participat la proba individuală a Campionatului European de Tenis de Masă pentru persoane cu dizabilități, desfășurat în Lasko, Slovenia. În drumul său spre medalia de bronz, Simion Bobi a produs surpriza campionatului și l-a învins, în sferturi de finală, pe numărul 2 modial și medaliatul cu aur la Jocurile Paralimpice de la Rio 2016, danezul Peter Rosenmeier, cu sorul de 3-1 (9-11, 11-8, 11-8, 12-10). Iar, sportivul Dacian Makszin s-a clasat pe locul 5, având un concurs reușit.

Ambii sportivi sunt legitimați la Asociația Club Sportiv D.S.A. Cluj-Napoca și în perioada următoare vor participa la concursuri international pentru a se califica la Campionatele Mondiale de Tenis de Masă pentru persoane cu dizabilități din 2018.

< Inapoi