ANUNŢ Salonul Naţional de Inventică şi Creaţie Ştiinţifică pentru Tineret

2017:09:21 14:36

Ministerul Tineretului şi Sportului organizează în perioada 22 - 26 noiembrie 2017, la Complexul Expoziţional Romexpo, Bucureşti, cea de a XV-a ediţie a ,,Salonului Naţional de Inventică şi Creaţie Ştiinţifică pentru Tineret”.

Salonul se desfăşoară în cadrul Târgului Internaţional ,,Gaudeamus – Carte de învăţătură”.

Deschiderea salonului va avea loc miercuri, 22 noiembrie 2017, la standul special amenajat în cadrul Complexului Expoziţional Romexpo - Bucureşti.

Grupul ţintă este compus din tineri, cu vârste între 14 şi 35 de ani, din toată ţara, tineri care au o orientare spre o societate bazată pe cunoaştere şi dezvoltare.

Cu acest prilej Ministerul Tineletului şi Sportului lansează şi un concurs de invenţii şi creaţii pentru tinerii care au preocupări, cunoştinţe şi aptitudini provenind din diverse domenii şi care işi expun lucrările în cadrul Salonului Naţional de Inventică şi Creaţie Ştiinţifică pentru Tineret - 2017 .

La CONCURS participă tineri ale căror invenţii sau creaţii se încadrează în următoarele secţiuni:

l) ŞTIINŢE APLICATE (mecanică, electricitate, optică, termotehnică, biotehnologie, nanotehnologie, aeronautică, astronautică etc.)

2) TEHNOLOGIA INFORMAŢIEI (tehnologie care asociază utilizarea calculatorului şi a informaţiilor, care ajută să producă, să manipuleze, să comunice sau să difuzeze informaţiile)

3) TEHNOLOGII ALE VIITORULUI (robotică , grafic design etc.)

Selecţia lucrărilor înscrise la concurs se realizează de către jurii formate din specialişti ai domeniilor respective, iar cele mai creative şi inovative lucrări, pe fiecare tematică, vor fi premiate la finalul manifestării, într-un cadru festiv. Creaţiile şi invenţiile tinerilor vor fi expuse în cadrul salonului, într-un loc special amenajat, fiecare tânăr/echipă având la dispoziţie un spaţiu de prezentare. Fiecare este responsabil de materialele şi modul prin care îşi promovează ideea.

Pentru înscriere se accesează: https://goo.gl/forms/1y30rx5OXHpRc5CE2, pâna duminică 15 octombrie 2017!

Pentru întrebări, sugestii: saloninventicatineret@gmail.com

Masa, cazarea şi parţial transportul participanţilor (respectiv costul drumului de la localitatea de domiciliu până în Bucureşti), alţii decât cei din Bucureşti, sunt asigurate. Numărul de participanţi pentru tinerii care participă în echipă este de maxim 2 tineri - în condiţii excepţionale, cu acceptul organizatorului, 3 tineri, însoţiţi, eventual, de un profesor.

< Inapoi