Asistenta medicala la competitiile oficiale

2016:03:17 12:02

Catre Directiile Judetene pentru Sport si Tineret si Directia pentru Sport si Tineret a Municipiului Bucuresti

Urmare a verificarii unor aspecte din competenta Departamentului pentru Situatii de Urgenta cu privire la asigurarea asistentei medicale la competitiile sportive, reamintim prevederile art. 55 alin (4) din Legea nr. 69/2000 a educatiei fizice si sportului, cu modificarile si completarile ulterioare:

"Organizatorul competitiilor sportive oficiale, pe ramuri de sport, are obligatia sa asigure, in timpul competitiei, cel putin o echipa de prim ajutor calificat, care utilizeaza ambulante tip B, conform standardelor si normelor nationale si europene in vigoare. Cheltuielile prezentei echipei de prim ajutor calificat vor fi suportate de catre organizatori."

In vederea asigurarii asistentei medicale de urgenta la competitiile sportive desfasurate in teritoriul din competenta Directiilor Judetene pentru Sport si Tineret si Directiei pentru Sport si Tineret a Municipiului Bucuresti, acestea vor comunica structurilor sportive care organizeaza competitiile obligatia respectarii reglementarilor legale in vigoare.

< Inapoi